Chevron förvärvar PDC för 66 miljarder kronor

Oljejätten Chevron har ingått ett definitivt avtal om förvärv av PDC Energy för 6,3 miljarder dollar, motsvarande drygt 66 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Chevron förvärvar PDC för 66 miljarder kronor - Chevron
AP Photo/Richard Drew

Chevron betalar enbart med aktier. Aktieägarna i PDC kommer att erhålla 0,4638 aktier i Chevron för varje innehavd aktie i PDC.

Upplägget värderar varje aktie i PDC till 72 dollar, vilket motsvarar en premie på 14% jämfört med den genomsnittliga kursen under de senaste tio dagarna fram tills i fredags.

”PDC:s attraktiva och kompletterande tillgångar stärker Chevrons position i viktiga produktionsområden i USA”, säger Chevrons styrelseordförande och vd Mike Wirth.

Transaktionen väntas stänga i slutet av 2023. Den är villkorad av godkännande från aktieägare i PDC samt tillsynsmyndigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets