Citi överviktar europeiska aktier: ”Rekordhög rabatt”

Citigroup anser att europeiska aktier handlas till en rekordhög rabatt mot amerikanska aktier.
Citigroup
Foto: Richard Drew /TT

Mot bakgrund av detta höjs vikten för europeiska aktier till övervikt medan amerikanska aktier sänks till neutral vikt, rapporterar Bloomberg News.

Enligt Citigroups beräkningar handlas Stoxx Europe 600 till en rabatt på 36% mot S&P 500, baserat på p/e-tal på ett års sikt.

De amerikanska börserna har gått bättre än de europeiska tack vare draghjälp av ett fåtal teknikjättar som Apple, Microsoft och Nvidia.

Samtidigt har Europa släpat efter på oro för en ojämn återhämtning i Kina. De senaste siffrorna från det asiatiska landet visar dock på en risk för deflation, vilket kan borga för nya stimulanser. Det vore i sådana fall positivt för europeiska aktier.

”Europa handlas återigen till en rekordrabatt och bör gynnas av en svagare dollar och eventuella stimulanser från Kina”, skriver Citi-strategerna.

I analysen höjs också tillväxtmarknadsaktier till övervikt, medan Storbritannien sänks till neutral vikt. Sänkningen för britterna återspeglar Londonbörsens brist på exponering mot teknikaktier, enligt Citi.

I en separat analys har Morgan Stanley kallat brittiska tillgångar, inklusive aktier, för de billigaste i världen. Enligt banken ser de små- och medelstora bolagen billiga ut och skulle vara attraktiva att plocka upp om inflationen börjar avta och sentimentet kring ekonomin lyfter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets