Citigroup når förväntningarna

Citigroup redovisar ett resultat per aktie på 1:05 dollar för det första kvartalet 2020 (1:87).

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:04 dollar per aktie, enligt Refinitivs snittsammanställning.

De totala intäkterna var 20,7 miljarder dollar (18,6). Väntat var intäkter på 19,0 miljarder dollar, enligt prognossammanställningen.

Reserveringarna för kreditförluster uppgick vid periodens slut till 20,8 miljarder dollar. Kvartalets kreditförluster netto uppgick till 2,1 miljarder dollar.

Intäkterna från räntehandel var 4,8 miljarder dollar, medan intäkterna från Markets and Securities var 6,5 miljarder dollar.

I förhandeln var aktien ned 2,5 procent vid 14.15-tiden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.