Citigroups VD Jane Fraser fick 22,5 miljoner dollar i ersättning under fjolåret

Bankjätten Citigroups VD Jane Fraser, som är den första kvinnan att leda en stor Wall Street-bank, tjänade 22,5 miljoner dollar under sitt första år som vd. Det skriver Wall Street Journal.
Citigroups VD Jane Fraser fick 22,5 miljoner dollar i ersättning under fjolåret - Biden Debt
Jane Fraser, VD för Citigroup. Foto: AP Photo/Evan Vucci/TT
Ersättningen utgörs av 1,33 miljoner dollar i lön, 6,35 miljoner i bonus och aktier för 14,82 miljoner dollar i låsta aktier kopplade till prestationsmått.

I jämförelse tjänade föregångaren Michael Corbat 24 miljoner år 2018 och 2019. Dock sänktes hans ersättning med 21% till 19 miljoner dollar efter att banken bötfällts med 400 miljoner dollar för att inte ha förstärkts sina riskhanteringssystem.

Sedan Fraser tog över ledartröjan har bankens aktie stigit blygsamma 1%, samtidigt som KBW Nasdaq Bank Index är upp 23%.

Citigroup har pushat banker att avslöja lönegapen mellan män och kvinnor. Under 2020 sade banken att kvinnor tjänade 99% jämfört med sina manliga motparter (justerat för titlar och erfarenhet).

”Det krävs ett barns förvirring för att visa hur absurt det är att en kvinnas arbete inte skulle värderas lika mycket som en mans”, sade Jane Fraser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.