Clas Ohlson minskar personalstyrkan med 85 personer på kontoren

Hemfixarkedjan Clas Ohlson kommer att dra ned sin personalstyrka på sina kontor med totalt 85 heltidstjänster. Det är ett led i det besparingsprogram som företaget presenterade under morgonen. Företaget kommer också att minska ned kontorsstorleken. Det uppger finanschefen Pernilla Walfridsson i samband med dagens analytikerträff.
Clas Ohlson

Clas Ohlson har tre kontor i Sverige samt kontor i Helsingfors, Oslo och Shanghai. Neddragningarna omfattar samtliga kontor och funktioner.

Under årets sex första månader har bolaget även stängt ned totalt sex stycken butiker.

Clas Ohlson-chefen Kristofer Tonström tog också upp frågan om försäljningen i november. Kedjan ökade sin försäljning med 6 procent under höstmånaden.

– Vi bör också komma ihåg att vi har fem butiker mindre i jämförelseperioden här i november. Så säsongs- och julförsäljningen har startat på ett bra sätt i november, uppgav han.

E-handeln växte med 27 procent och svarar nu för 14 procent. Enligt Clas Ohlson-chefen har e-handeln samma lönsamhetsmål som övriga verksamheten.

Clas Ohlson hade en signifikant tillväxt under Black Week. Rean skilde sig inte mot tidigare år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.