Clas Ohlsons försäljning sjönk 

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons försäljning i september minskade med 3 procent till 629 miljoner kronor (681). Den organiska tillväxten uppgick till -3 procent.
Clas Ohlson
Försäljningen i jämförbara enheter och lokal valuta minskade med 3 procent. Det var i år en positiv kalendereffekt med cirka 2 procentenheter, uppger Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

”Efter en stark sommar har den reducerade kundtrafik som vi sett ända sedan pandemins utbrott under våren nu fått ett tydligt genomslag i försäljningen. För att parera utvecklingen har vi lagt än större fokus på kostnadskontroll med målsättningen att upprätthålla en god lönsamhet trots en svagare försäljning”, säger vd Lotta Lyrå.

Försäljningen online sjönk med 6 procent till 42 miljoner kronor (45), vilket ska ses i ljuset av att bolaget under perioden implementerade ett nytt lagerstyrningssystem.

”För att genomföra förändringen på ett kontrollerat sätt, och i god tid innan årets viktigaste försäljningsperiod, var vi restriktiva med marknadsinvesteringar. Även de tillfälligt längre leveranstiderna i samband med systemimplementeringen har påverkat försäljningen i e-handelskanalen”, uppger Lotta Lyrå.

Vid periodens utgång uppgick det totala antalet butiker till 228 (231).