Coala Life gör nyemission på 101 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Coala Life avser att genomföra en delvis garanterad företrädesemission av units på cirka 101 miljoner kronor. Utspädningseffekten är cirka 79%.
Coala Life
Foto: Coala Life

Emissionen omfattar som högst 198,7 miljoner units, där varje unit består av en ny aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningskursen per unit är 0,51 kronor per unit, vilket avser aktien.

För att kunna teckna en unit behövs två uniträtter. Aktieägare kommer att tilldelas fem uniträtter för varje befintlig aktie under avstämningsdagen.

Teckningsperioden för units kommer att pågå från och med den 7 februari fram till och med den 21 februari.

Coala Life har fått teckningsförbindelser och garantiåtaganden motsvarande cirka 75 procent av emissionen. Dessa har lämnats från både befintliga aktieägare och nya investerare.

Utspädningseffekten från emissionen är cirka 79 procent. Detta förutsätter att emissionen blir fulltecknad, att övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut och så även nyttjandet av samtliga teckningsoptioner.

Coala Life planerar att använda hälften av emissionslikviden till fortsatt marknadspenetration i USA, och spendera resten på forskning och utveckling samt finansiering av löpande verksamhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder