Com Hem till börsen

Kabel-tv-bolaget Com Hem bekräftar att bolaget vill noteras på Nasdaq OMX Stockholm.

Det framgår av ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

Emissionslikviden i erbjudandet är 5,5 miljarder kronor.

Erbjudandet kommer främst att utgöras av en nyemission av aktier från bolaget. Likviden kommer att användas av bolaget till att minska koncernens skuldsättning och ge ökad finansiell flexibilitet. En potentiell försäljning av befintliga aktier kan komma att erbjudas av NorCell.

JP Morgan, Morgan Stanley och Nordea är joint global coordinators och joint bookrunners, Carnegie är joint bookrunner och Rothschild är finansiell rådgivare åt bolaget och ägarna.

”Under de senaste åren har vi gjort betydande investeringar i vårt nät, nya produkter och verksamheten, vilket gör det möjligt för oss att uppnå vår fulla potential. Com Hem erbjuder det snabbaste bredbandet för 80 procent av hushållen i vårt fiberkoaxnät, förra året lanserade vi den ledande digital-tv-lösningen TiVo i Sverige och vi har stärkt närvaron i företagssektorn genom förvärvet av Phonera Företag tidigare i år”, säger Com Hems vd Anders Nilsson.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.