Commerzbank rekryterar ny vd från Deutsche Bank

Commerzbanks nya vd blir Manfred Knof som idag driver Deutsche Banks verksamhet mot privatkunder i Tyskland. Det framgår av ett pressmeddelande.
Commerzbank rekryterar ny vd från Deutsche Bank - commerzbank-900
Foto: Michael Probst /TT
Knof tar över från Martin Zielke som lämnar den 31 december.

Vd-bytet kommer sedan aktivisten Cerberus krävt betydande ändringar inom högsta ledningen och kallat strategiplanen otillräcklig. Europeiska centralbanken har också pushat Commerzbank att trappa upp omstruktureringsåtgärderna.

Knof har förutom anställningen på Deutsche Bank också tillbringat över två årtionden på försäkringsjätten Allianz, däribland som dess vd i Tyskland. Enligt Financial Times var han under Allianz-tiden känd att vara en ”hänsynslös chef” med inte mycket övers för vad fackförbund tyckte och var starkt resultatinriktad.

”Kofoten är hans favoritverktyg (vid konfliktförhandlingar)”, sade en tidigare kollega till FT förra året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco