Commerzbank väntas betala miljarder i uppgörelse

Tyska Commerzbank väntas träffa en uppgörelse med det amerikanska justitiedepartementet denna vecka.

Banken uppges betala så mycket som 1,45 miljarder dollar för att nå en uppgörelse med en rad myndigheter, inklusive distriktsåklagaren på Manhattan, Federal Reserve och det amerikanska finansdepartementet. Banken ska vara villiga att träffa uppgörelsen denna vecka för att undvika minst tre åtal. Det uppger två källor för Bloomberg.

Det handlar bland annat om Commerzbanks inblandning i affärer med länder som är svartlistade av USA, däribland Iran och om Commerzbanks inblandning i japanska Olympus redovisningsskandal på 1,7 miljarder dollar 2011.

New Yorks Department of Financial Services kommer att kräva att Commerzbank, som är Tysklands näst största långivare, anställer en övervakare och kommer att kräva att banken avskedar ledande befattningshavare

Tyskland tvingades rädda Commerzbank under finanskrisen 2009 och den federala regeringen äger fortfarande 17 procent av aktierna i banken.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco