Commerzbanks vd avböjer förlängt kontrakt

Commerzbanks nuvarande vd Martin Blessing tänker inte fortsätta på sin post efter att hans kontrakt löpt ut i oktober 2016, rapporterar Bloomberg.

Trots en erbjuden kontraktsförlängning från styrelsen väljer Blessing att stiga åt sidan.

– Det är nu dags för mig att påbörja ett nytt kapitel i mitt yrkesliv, sade Blessing i ett uttalande utan att gå in närmare på vad han tänker göra härnäst.

Martin Blessing har suttit på vd-stolen sedan 2008. I sin roll har han hjälpt den Frankfurt-baserade bankgiganten med att leda den ur finanskrisen och det efterföljande räddningspaketet på motsvarande 18,2 miljarder dollar.

I och med sin avgång ansluter sig Blessing till den senaste tidens stora våg av vd-byten inom banksektorn. Tidigare i år har ledande befattningshavare för Deutsche Bank, Barclays och Credit Suisse lämnat sina poster.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.