Coronanedstängning i Shanghai förlängs – nya restriktioner också i Guangzhou

Nedstängningen i Shanghai på grund av covid-19 har gått in i tredje veckan, vilket är en vecka längre än vad den initialt var planerad. Det rapporterar Sky News.
Coronanedstängning i Shanghai förlängs – nya restriktioner också i Guangzhou - Virus Outbreak China
Foto: AP Photo/Andy Wong/TT

Den förlängda nedstängningen kommer efter att storstaden rapporterat 24 000 nya fall under det senaste dygnet. Smittspridningen är den allvarligaste inte bara i Shanghai men också hela Kina sedan virusutbrottet i slutet av 2019.

Trots att smittotalen kan tyckas små relativt västerländska ögon, är de höga för ett land som tillämpar nolltolerans. Det har dock haft sitt pris då protester brutit ut i Shanghai över coronapolitiken. Videoklipp har framkommit med personer som protesterar framför polis med krav på förnödenheter.

Även i tillverkningstunga staden Guangzhou har nedstängningarna skärpts i samband med ökade smittotal. Skolbarn har skickats hem och kommer att undervisas online i minst en vecka, enligt ett uttalande från de lokala myndigheterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco