Creades vill ha nya ledamöter i styrelsen – bland annat Aftonbladets tidigare VD

Aktieägarna i investmentbolaget Creades kallas till årsstämma onsdagen den 10 april i Stockholm.
Creades bolagets ordförande och grundare Sven Hagströmer.
Sven Hagströmer. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Valberedningen föreslår att tre nya ledamöter ska väljas in i styrelsen i form av Peter Nilsson, Anna Settman och Hans Toll. Det framgår av ett pressmeddelande.

Peter Nilsson är verksam som senior industrial advisor inom privat equity-sfären. Han är styrelseordförande för bland annat Adapteo Oy och Lindab International.

Anna Settman är företagsledare och investerare. Hon har varit vd för Aftonbladet och kommer senast från vd-rollen på Liber. Hon har även haft styrelseuppdrag för Nordnet, Telia och Anticimex.

Hans Toll är medgrundare till Rational Asset Management och har varit vice vd för Avanza. Där satt han i styrelsen mellan 2014-2024.

Valberedningen föreslår också omval av Sven Hagströmer (ordförande), Cecilia Hermansson, Maria Rankka och Lars Stugemo.

Styrelsen föreslår en utdelning på 1,60 kronor per aktie utspritt på fyra betalningstillfällen under året, vilket är känt sedan bokslutet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets