Creaspac ökar sannolikheten för förvärv

Marknadsklimatet och antalet aktiva diskussioner för spac-bolaget Creaspac har successivt förbättrats under 2022. Det skriver vd John Hedberg i senaste rapporten.
Creaspac ökar sannolikheten för förvärv -
Bakom Creaspac står investmentbolaget Creades med ordförande och huvudägare Sven Hagströmer.

Rörelseresultatet i fjärde kvartalet blev -1 miljoner kronor (-2).

Resultatet efter skatt blev 17 miljoner kronor (-2), och per aktie 0,14 kronor (-0,06). Den ökade vinsten beror på de stigande marknadsräntorna vilket medför att bolaget får en avkastning på kassan.

Creaspac letar en förvärvskandidat som har ett marknadsvärde om 2,5-5 miljarder kronor. Bransch är inte det viktigaste utan istället är det tre teman som är viktiga – bolag som gynnas av långsiktiga positiva underliggande trender, som befinner sig vid något form av vägskäl och för det tredje som behöver en tydlig huvudägare.

”Vår uppfattning är att våra egna marknadsförutsättningar successivt förbättrats under 2022, drivet av flera samverkande faktorer. De under året sjunkande marknadsvärderingarna har om något varit än mer accentuerade inom den onoterade marknaden, d.v.s. den marknad där Creaspac söker målbolag för förvärv och efterföljande notering”, uppger Creaspac-chefen.

Enligt Hedberg har sannolikheten för ett förvärv ökat.

”Mot bakgrund av den för stunden och för oss positiva marknadsutvecklingen vågar jag dock påstå att sannolikheten för en affär under det kommande året är högre än den var för ett år sedan”, säger han.

Creaspac, Mkr Q4-2022 Q4-2021
Nettoomsättning 0 0
Rörelseresultat -1 -2
Nettoresultat 17 -2
Resultat per aktie, kronor 0,14 -0,06

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets