Credit Suisse dubblar riktkursen för Tesla

Investmentbanken Credit Suisse ser ökade produktionsvolymer för Tesla och dubblar sin riktkurs för aktien till 800 dollar, från tidigare 400 dollar. Rekommendationen är fortsatt neutral. Det rapporterar Reuters.
Elon Musk, VD för Tesla, är rikast i världen.
Teslas VD Elon Musk.
Kapacitetsförstärkning under nästa år väntas öka produktionsvolymen, och man anser att elbilstillverkaren har en så kallad ”cost to capital”-fördel. Bolaget har lyckats ta in pengar utan att förlora marknadsvärde, vilket antyder att marknaden betalar Tesla för att göra kapitalanskaffningar. Det resulterar i en konkurrensfördel mot andra biltillverkare.

Credit Suisse påpekar att aktien steg 740 procent under förra året, samtidigt som estimaten för 2022 endast är upp 50%.

Man expanderar sin modell för Tesla till 2030 och räknar med 5,1 miljoner producerade bilar det året. Det kan jämföras med en halv miljon bilar under 2020.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets