Dagens viktiga börsnyheter

Ta del av åtta nyheter från de svenska morgontidningarna i notisform.

EXPERTERNA REKOMMENDERAR TILL LUGN TROTS BÖRSORO: Marknadens reaktion på helgens Greklandsturbulens blev något mildare än befarat. Orosmolnen är fortsatt många men experternas tips är att sitta still i båten. (Di)

DAGENS INDUSTRI BEDÖMER FORTSATT MEST POSITIVT FÖR AKTIER: När tidningen Dagens industri låter göra ett fallhöjdstest av börsen utifrån tre tester, tidigare börsras under eurokrisen, vinstprognoserna och värderingarna bedöms aktier fortsatt vara en attraktiv placering den dag oron avtar. De tre fallhöjdstesterna ger potentiella börsnedgångar på mellan 12 till 20 procent innan vi når botten. (Di)

KD VILL ÄNDRA REGLERNA KRING LAS: En utökning av undantagen från turordningsreglerna förespråkas av Kristdemokraterna. Undantag ska kunna göras för fyra personer, oavsett storlek på företaget – en fördubbling mot dagens regler. (SVT)

SKATTEBETALARNA RISKERAR FÅ BETALA FÖR SANERING: Miljöskador som följer i spåren på den svenska gruvyran synas nu av Riksrevisionen. Det finns enligt RRV tecken på att staten, och därmed skattebetalarna, kan tvingas stå för branschens saneringskostnader. (DN)

BOSTADSBRISTEN I SVERIGE HÖGRE ÄN I TIDIGARE PROGNOSER: Sverige behöver mer än 700 000 nya bostäder till 2025. Bostadsbristen är långt mer akut än tidigare befarat. Det här visar Boverkets nya, kraftigt uppjusterade prognos. (Di)

HÖGT LÖNELÄGE I SVENSK INDUSTRI OROAR INTE LO-CHEFEN: Det höga löneläget inom svensk industri menar LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson skapar effektiva företag. Det är därmed inte något problem anser han. Storbolagens varsel uppges vara bättre än alternativet där förändringar sker i chocker. (Di)

SVENSKT NÄRINGSLIV VILL INFÖRA NYANSTÄLLNINGSAVDRAG HOS FÖRETAGEN: Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne vill se ett nyanställningsavdrag för arbetsgivare som ökar sin personalstyrka. Förhoppningen är att detta är ett sätt att få i gång rörligheten på arbetsmarknaden. (SvD)

EXPERT VARNAR FÖR INFÖRANDE AV NYGAMLA SKATTER: Arvs- och gåvoskatten kan mycket väl komma tillbaka. Det bedömer Hans Peter Larsson, skattexpert på revisionsföretaget PWC. ”Jag har kunder som är så oroade att de planerar för det”, säger han. (Di)

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets