Dags för ekonomipriset

I dag tillkännages vem eller vilka som blir årets mottagare av Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne - det som i vardagslag oftast kallas Nobelpriset i ekonomi.
STOCKHOLM 20191008 Exteriör av Kungliga Vetenskapsakademien i Stockholm. Foto: Naina Helén Jåma / TT kod 11880 Foto: TT NYHETSBYRÅN

Som så många tidigare år är de största favoriterna vita, äldre män verksamma vid elituniversitet i nordöstra USA.

Riksbankens ekonomipris till minnet av Alfred Nobel har delats ut sedan den svenska centralbankens 300-årsjubileum 1969. Bland de 81 pristagarna hittills finns en kvinna, Elinor Ostrom, som fick dela priset med Oliver Williamson 2009.

Klockan 11.45 i dag offentliggörs årets pristagare vid en presskonferens hos Kungliga Vetenskapsakademien.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.