Daimler uppges varsla upp till 15 000 anställda

Fordonstillverkaren Daimler kommer tillkännage varsel om upp till 15.000 anställda vid tisdagens delårsrapport, enligt Handelsblatts källor. Det är sedan tidigare känt att varsel är på gång, men siffran är okänd.

Daimlers nytillträdde svenske vd, Ola Källenius, har utlovat kraftiga besparingsåtgärder för att få tillbaka verksamheten till önskvärd lönsamhet men åtgärdspaketet har dröjt. Siffran som Handelsblatt ska ställas i ljuset av besked från slutet av 2019, då beskedet att minst 10.000 anställda ska bort från avlöningslistan gavs.

Andra åtgärder som väntas aviseras är en neddragning av antalet modeller. Ola Källenius har tidigare uppgett att den breda produktportföljen hos koncernens störstabilmärke, Mercedes Benz, har gjort tillverkningsledet för långt, komplext och dyrt.

Daimler har inte velat kommentera Handelsblatts uppgifter.

Aktien var upp med omkring 1 procent i Frankfurt på måndagsmorgonen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.