Danske Banks globala valutachef får gå

Danske Banks globala valutachef, svenske Niklas Karlsson, får gå efter 19 år i banken, enligt ett uttalande för Reuters.

Han är en av de som tvingas lämna i den stora omorganisation på ledande poster som aviserats av nytillträde vd:n Chris Vogelzang.

Chris Vogelzang, som tillträdde efter att föregångaren Thomas Borgen avpolletterats i spåren av penningtvättsskandalen i Baltikum, lanserade tidigare i november att 15 procent av de arbetskraftsrelaterade kostnaderna inom valuta- och räntehandeln behöver kapas i närtid.

“Det här är del av omstruktureringen av banken och jag har dessvärre blivit lämnats utanför”, sade Niklas Karlsson till nyhetsbyrån.

Niklas Karlsson uppgav också att han inte har något ont att säga om banken.

“Ledningen bestämmer startelvan. Jag har trivts mycket, mycket bra på Danske”, fortsatte han.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här