Danske Banks VD avgår efter kopplingar till penningtvättshärva

Danske Bank har tillsatt Carsten Egeriis som ny VD omgående efter att Chris Vogelzang meddelat att han önskar frånträda rollen. Det framgår av ett pressmeddelande.
Danske Bank
Foto: Nora Lorek/TT

Vogelzangs avhopp kommer efter att hans namn dragits in i en utredningsprocess om penningtvätt vid den nederländska storbanken ABN Amro. Vogelzang misstänks av de nederländska myndigheterna för inblandning då han tidigare jobbat på banken.

”Jag är mycket förvånad över beslutet från de nederländska myndigheterna. Jag lämnade ABN Amro för mer än fyra år sedan och är bekväm med det faktum att jag utfört mitt ledningsansvar med integritet och engagemang”, säger han.

Chris Vogelzang var på ABN Amro ansvarig för enheten för konsumenter och förmögna privatpersoner. Han hade den rollen i åtta år innan han lämnade banken i början av 2017. ABN Amro meddelade under morgonen en förlikning med myndigheterna och kommer att betala 480 miljoner euro.

Danske Banks efterträdare Carsten Egeriis är riskhanteringschef på banken sedan fyra år tillbaka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco