Därför köper Fredrik Lundberg mer aktier

Fredrik Lundberg om investeringen i Industrivärden och avvecklingen av korsägandet i sfären.

Det har varit en ovanligt hög aktivitetsnivå i Industrivärden sedan förra året när Fredrik Lundberg blev ordförande och Helena Stjernholm vd.

Den intressantaste nyheten ur ett maktperspektiv är ändå att det urgamla kors­ägandet i Handelsbankssfären till stor del har monterats ner. Och det på bara ett år. I höstas sålde SCA sina Industrivärden-aktier och i somras gjorde Handelsbanken samma sak.

Lundbergs är nu uppe i drygt 23 procent av rösterna. Med familjens privata innehav är röstandelen nära 29 procent.

– När SCA ville sälja sina aktier så tyckte vi att det var ett intressant tillfälle att öka vårt innehav. Och samma sak nyligen när Handelsbanken sålde sitt innehav. Vi tror ju att det här är en bra investering, det är därför vi köper mer aktier. Annars skulle vi inte göra det.

Fredrik Lundberg tycker hur som helst att det är bra att korsägandet i sfären monterades ner.

– Ja, därför att nu kan både SCA och Handelsbanken ägna sig åt sina respektive verksamheter och använda de pengarna på ett bättre sätt än att ha dem uppbundna i ­In­dustrivärden-aktier.

Prenumeranter kan läsa hela intervjun med Fredrik Lundberg här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här