De är världens rikaste par

Affärsvärlden har listan över de par som har störst gemensam förmögenhet.

Microsoftgrundaren Bill Gates och hans fru Melinda Gates är, med en sammanlagd förmögenhet på 85,7 miljarder dollar, världens rikaste par. Det visar data från Wealth X, rapporterar CNBC.

Världens näst rikaste par är Inditexgrundaren Amancio Ortego Gaona och hans fru Flora Perez. De har en sammanlagd förmögenhet på 70,7 miljarder dollar. På tredjeplatsen kommer den kände investeraren Warren Buffett och hans fru Astrid Menks med en förmögenhet på 65 miljarder dollar.

2010 startade Warren Buffett tillsammans med Bill och Melinda Gates The Giving Pledge, där medlemmarna moraliskt förbinder sig att ge bort mer än hälften av sin förmögenhet till välgörenhet.

De tio rikaste paren

Ranking

Par

Nettoförmögenhet

1

Bill & Melinda Gates

85.7 miljarder dollar

2

Amancio Ortega Gaona & Flora Perez

70.7 miljarder dollar

3

Warren Buffett & Astrid Menks

65.0 miljarder dollar

4

David & Julia Koch

47.5 miljarder dollar

5

Charles & Elizabeth Koch

47.4 miljarder dollar

6

Wang Jianlin & Lin Ning

40.7 miljarder dollar

7

Jeff & Mackenzie Bezos

39.8 miljarder dollar

8

Bernard Arnault & Helene Mercier

38.7 miljarder dollar

9

Mark Zuckerberg & Priscilla Chan

38.5 miljarder dollar

10

James & Lynne Walton

36.2 miljarder dollar

Källa: Wealth-X

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.