Demokraterna väntas föreslå skattehöjningar för företag och mångmiljonärer

Amerikanska demokraterna väntas att föreslå höjningar av företagsskatten från 21 till 26,5%, och samtidigt höja skatten för inkomster över 5 miljoner dollar med 3 procentenheter. Det säger källor inom partiet till Wall Street Journal.
USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden. Foto: AP Photo/Patrick Semansky/TT
Förslagen ska delvis vara med och finansiera partiets snabbrörliga budgetförslag som har en deadline den 27 september.

Den korta tiden för att få igenom politiken har kritiserats internt, och bland annat West Virginia-demokraten Joe Manchin menar att det inte finns några möjligheter att få gjort det så snabbt om politikerna gör sitt jobb ordentligt.

Paketet på 3,5 biljoner dollar beskrivs även vara för kostsamt, och Manchin ser inte varför det är sådan stor tidspress när det redan satsats 5,4 biljoner dollar under pandemin genom American Rescue Plan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG