Deutsche Bank-chef varnar ”vulgära” handlare

En chef på Deutsche Bank varnar de anställda för att deras skrytfulla beteende kan ha "allvarliga konsekvenser" för deras karriär. Det skriver CNBC.

En av cheferna för Deutsche Banks division Corporate banking & securities säger i en intern video att han förlorat tålamodet med de anställdas råa beteende.

Han säger att banken nu står inför regulatorisk granskning och att all kommunikation, såväl mejl som uppförande och konversationer, kommer granskas.

Videon släpps efter att flertalet granskningar av internationella banker visat på olämplig kommunikation mellan anställda på bankerna.

Den tyska tidningen Die Zeit har fått tag i videon och den har sedan dess lagts ut på Financial Times sajt.

– Låt oss vara tydliga, vårt rykte är allt. Att vara skrytsam, indiskret och vulgär är inte okej, säger chefen i videon, och fortsätter:

– Det kommer att ha allvarliga konsekvenser för er karriär och jag har tappat tålamodet i denna fråga.

Sedan videon blev offentlig har Deutsche Bank kommenterat den. Enligt banken är tonen och innehållet i filmen ett medvetet steg i ett pågående arbete för att få en ny kultur att växa fram på banken.

Se hela filmen här.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco