DI: Undvik denna aktie

Enligt Dagens Industri är det jättelika återköpsprogrammet en anledning att undvika kabel-tv-operatören.

Sedan återköpsmaskinen Com Hem rullade i gång i början av augusti har kabeloperatören stått som köpare till var fjärde aktie i bolaget som har sålts på Stockholmsbörsen.

Inget annat bolag är i närheten av att dominera handeln i egna aktien på samma sätt.

Det skriver Dagens Industri på torsdagskvällen.

Det finns enskilda handelsdagar där Com Hem är tagare till över halva handelsvolymen i den egna aktien, vilket framstår som exceptionellt.

Totalt har Com Hems styrelse mandat att köpa egna aktier för 1,5 miljarder kronor fram till nästa stämma. För perioden från 3 augusti till 2 november ska aktier för maximalt 300 miljoner kronor återköpas enligt styrelsens beslut.

”Jämfört med besläktade teleoperatörer som Telia Sonera och Tele 2 framstår Com Hem som högvärderat och det finns fler obehagliga signaler om att återköpsprogrammet kastar pengarna i sjön. För om aktien verkligen skulle vara undervärderad hade det rimliga varit att ledningen hade investerat privat i aktien – nu är fallet det omvända och insynsförsäljningarna avlöser varandra. Senast i raden är den operative chefen Jon James som har sålt aktier för 4,5 miljoner kronor i veckan”, skriver tidningen.

”För privatplacerare med investerarsparkonto väger argumentet om skatteeffektivitet lätt och det finns ingen anledning att hoppas på återköp framför utdelningar. I Com Hems fall blir det jättelika återköpsprogrammet en anledning att undvika aktien”, menar tidningen vidare.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.