DI utfärdar bubbelvarning för Creades

Investmentbolag Creades får en bubbelvarning utfärdad av Dagens industri i samband med att aktien handlas till en rekordpremie på över 30 procent.

Premien, som uppstod när inlösenprogrammet skrotades till förmån för utdelningar 2016, har under fjolåret utvidgats rejält i samband med att aktien nästan fördubblades i värde. Samtidigt varnade bolagets vd John Hedberg i senaste rapporten om tuffare tider framöver vilket kan skaka om Creades-aktien ordentligt om profetian infrias, menar Di.

”Creades-bubblan kommer att behöva desarmeras. Antingen sker det snabbt och skoningslöst – när väl substanspremier rättar till sig kan det ske abrupt och med full kraft – eller så blir det en mer utdragen historia där substansvärdet måste växa in i värderingen. Får John Hedberg rätt om en mer turbulent marknad lär värderingen normaliseras utan pardon. Oavsett vilket så är avkastningspotentialen på sex till tolv månaders sikt mager”, skriver Di.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.