Didner & Gerge: Embracer tynger – vi har köpt mer aktier

Embracer var ett av de sämsta innehaven i två av Didner & Gerges fonder i oktober. Småbolagsfonden köpte då på sig mer aktier.
Lars Wingefors, VD Embracer.
Lars Wingefors, VD Embracer.

Embracer var ett av de tre bolag som tyngde Didner & Gerges aktiefond mest i oktober, enligt en färsk uppdatering. De andra två bolagen som tillhörde de största negativa bidragsgivarna var OMXS30-jättarna H&M och SKF.

Även fondjättens småbolagsfond tyngdes av hur det gick för Embracer i oktober, skriver förvaltarna Carl Gustafsson och Kristian Åkesson i sin summering.

Småbolagsförvaltarna skriver också att de gjorde störst köp i Byggfakta, Bonava och just Embracer under oktober.

”Vi har minskat våra innehav i bland annat Lagercrantz, Cary Group och AAK”, skriver duon.

Fastighetsmiljardären och TIN Fonder köper i Embracer

Redan förra veckan skrev Affärsvärlden att TIN Fonder och Didner & Gerge köpt mer aktier i dataspelsbolaget, med hänvisning till nyhetsbyrån Direkt och Holdings. Det senare fondbolaget köpte knappt 2 miljoner aktier. På fredagen berättade alltså Didner & Gerge i sina fondrapporter att Karlstadbolaget var ett av de sämsta innehaven i oktober.

Analyserade Embracer i augusti

Affärsvärldens analysredaktion analyserade Embracer-aktien i slutet av augusti och såg då en stor uppsida. Men i analysen stod det också:

”Risknivån är hög och spännvidden mellan olika tänkbara utfall är stor”.

Om du vill läsa analysen av aktien klickar du här.

Aktien stängde marginellt på plus på fredagen men är tydligt på minus under 2021. Sedan årsskiftet har Embracer-aktien tappat runt 10 procent. Detta samtidigt som börsen tuffat på uppåt – i skrivande stund är OMXS30 upp drygt 26 procent i år.

På tal om Didner & Gerge-förvaltaren Carl Gustafsson så avslöjade Affärsvärlden i veckan att han lämnar fondbolaget för en ny tjänst på Protean Capital Management. Det kan du läsa mer om genom att trycka här.