Fastighetsmiljardären och TIN Fonder köper i Embracer

Rutgher Arnhult har köpt 50 000 aktier i Embracer. Dessutom har fondbolagen Didner & Gerge och TIN Fonder ökat i dataspelsbolaget.
Rutger Arnhult
Rutger Arnhult. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Embracer har haft det tufft på börsen i år. I oktober valde både Didner & Gerge Fonder och TIN Fonder att köpa på sig mer aktier i dataspelsbolaget, skriver Direkt och hänvisar till Holdings.

Didner & Gerge köpte knappt 2 miljoner aktier medan TIN Fonder ökade sitt innehav med 450 000 aktier. Det förstnämnda bolaget är sjätte största ägare enligt Holdings medan TIN Fonder letar sig in på tolfte plats på listan över största ägare, enligt Holdings. Letar man runt i databasen ser man snabbt att Embracer är det femte största innehavet för Didner & Gerge och det näst största för TIN Fonder.

Även fastighetsägaren Rutger Arnhult har köpt Embracer-aktier – 50 000 för att vara exakt, enligt Direkt. Posten om 4,1 miljoner är dock ett av Arnhults mindre innehav. Hela hans portfölj med noterade nordiska aktier är värd runt 28 miljarder. Castellum, där han är ordförande, är det största innehavet.

Affärsvärldens analysredaktion analyserade Embracer i slutet av augusti och gillade då aktien och såg då en stor uppsida. Men i analysen stod det också:

”Risknivån är hög och spännvidden mellan olika tänkbara utfall är stor”.

Om du vill läsa analysen av aktien klickar du här.

Affärsvärlden har dessutom i oktober intervjuat Kicki Wallje-Lund som är ordförande i Embracer. Den intervjun hittar här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.