DNB-analytiker som haft sälj på SBB byts ut – SBB höjs till behåll

DNB:s fastighetsanalytiker Simen Mortensen kommer inte längre att följa SBB. Han ersätts av Niklas Wetterling, uppger bankens analyschef Christer Magnergård till Dagens industri.
DNB-analytiker som haft sälj på SBB byts ut – SBB höjs till behåll - dnb-affarsvarlden-700_binary_6884850.jpg

Mortensen har länge haft en säljrekommendation på SBB som inte gått hem. SBB har fortsatt att stiga och de som följt Mortensens rekommendation har fått en negativ avkastning på 82% senaste året, skriver Di.

Enligt Magnergård byts Mortensen dock inte ut på grund av SBB-rekommendationen utan för att hans egentliga område är svenska byggsektorn, samt norska och finska bygg- och fastighetsbolag. Genom att låta Wetterling ta över avlastas Mortensen som följer totalt sju bolag, uppger Magnergård.

Efter att Mortensen slutat följa SBB har DNB höjt SBB till behåll från sälj och satt 50 kronor (31) som ny riktkurs, vilket Finwire rapporterade under morgonen. Det är i linje med rådande aktiekurs.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.