DNB: Inte längre köpläge i kursraketen

Evolution Gamings framgång på den globala spelmarknaden saknar motstycke, men konsensusestimaten och värdering har nu kommit ikapp. Det skriver DNB Markets i en analys.

DNB sänker rekommendationen till behåll från köp. Samtidigt höjs riktkursen till 415 kronor, från tidigare 330.

Den höjda riktkursen motiveras av höjda estimat för bolagets ebitda-resultat för 2020 efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

“Tillväxtutsikterna ser fortsatt positiva ut, drivet av en dominant marknadsposition, överlägsen produkt, makt att sätta priset, begränsad konkurrens, global expansion, omreglering i USA samt en snabbt växande kassa som ökar chanserna till återköp (av aktier)”, skriver DNB i analysen.

Sedan årsskiftet har aktien stigit över 45 procent och det senaste året är aktien upp nära 200 procent, därför är en nedgradering till behåll motiverad, trots bolagets fortsatt goda utsikter, menar DNB.

I den inledande handeln på tisdagen handlades Evolution Gamings aktie till omkring 415 kronor, en uppgång med 2 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här