DNB: Potentiell vinnare i ett långsiktigt perspektiv – köp

Catena kan gynnas av coronakrisen i ett långsiktigt perspektiv där efterfrågan på logistiska utrymmen väntas stiga, och där fastighetsbolaget är en av de största aktörerna i Sverige. Det skriver DNB i en analys och höjer rekommendationen för Catena till köp från sälj.

Riktkursem skruvas samtidigt ned till 320 (350).

”Vi tror att coronaviruset kommer agera katalysator för den långsiktiga efterfrågan på logistiska utrymmen i Sverige”, skriver DNB som ser en tilltagande tillväxt för e-handeln, hyresgäster som avser att öka sina lagernivåer, en potentiell ökning inom lokal industriproduktion samt mer flexibla leverantörskedjor.

Motivet till den sänkta riktkursen är att DNB sänkt sitt estimat avseende vinst per aktie för 2021. Detta på grund av att en stigande vakansgrad väntas till 9 procent från dagens förhållandevis låga 5 procent – fram till och med det fjärde kvartalet 2021.

I den positiva vågskålen ligger, enligt DNB, även den kraftiga kursnedgången i aktien, som sedan toppen den 19 februari har rasat över 30 procent.

På onsdagsförmiddagen var Catenas aktie ner närmare 3 procent till omkring 280 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.