DNB: Ser fortsatt uppsida i läkemedelsbolaget

DNB Markets skriver i en analys på torsdagen att det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisks strategi fram till 2025 indikerar en något lägre tillväxt på kort sikt jämfört med analytikerkonsensus.

Novo Nordisk presenterade strategin i samband med onsdagens kapitalmarknadsdag.

Målen i strategin bedöms av DNB vara konservativt satta, speciellt med tanke på den kommande lanseringen av läkemedlet Rybelsus.

DNB bedömer att läkemedelsbolagets strategi motsvarar en tillväxttakt på 6-7 procent för intäkterna och runt 7 procent för tillväxten för rörelseresultatet fram till 2025. Enligt DNB ligger konsensus för intäktstillväxten på cirka 6,7 procent och 6,8 procent för tillväxten i rörelseresultatet.

Rekommendationen hos DNB för Novo Nordisk ligger kvar på köp med en upprepad riktkurs på 440 danska kronor. Riktkursen ligger drygt 20 procent över rådande aktiekurs på torsdagen vid 364:65 danska kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här