DNB ser köpläge i Kahoot

DNB inleder bevakning av det norska utbildningsbolaget Kahoot med en köprekommendation och riktkursen 98 norska kronor. Aktien stiger 1,8% till 81 kronor.
DNB ser köpläge i Kahoot - dnb-affarsvarlden-700_binary_6884850.jpg
I analysen skriver DNB att medan värderingen i Kahoot är ansträngd ser man fortsatt potential på uppsidan.

Marknaden som Kahoot adresserar sig mot är på lång sikt värd 21,3 miljarder dollar, att jämföra med nuvarande användarbas-möjligheten på 2,8 miljarder dollar. Riktkursen som DNB satt på bolaget återspeglar endast en marginell expansion av den totala marknaden och en 3% andel på lång sikt.

I analysen skriver DNB också att förvärv kommer spela en viktig roll för Kahoot vill man ens delvis nå målet om att bli ledande e-utbildningsplattformen i världen.

DNB presenterar också prognoser för Kahoot. Den organiska tillväxten i ARR, återkommande intäkter, spås öka med 178% i år och 61% 2021. De rapporterade intäkterna tros för samma år öka med 244 respektive 141%. 2022 spås intäkterna ha ökat med 76% med en NGAAP Ebitda-marginal på 37%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.