Softbank säljer sitt innehav i Sinch

Japanska konglomeratet Softbank har sålt aktiepost i kommunikationstjänstebolaget Sinch. Aktieposten på 5,01% köps av Neqst D2 och Sinch medgrundare och tillförordnade VD Johan Hedberg.
Softbank säljer sitt innehav i Sinch - SINCH
Foto: Anders Wiklund/TT

Efter transaktionen kommer Neqst D2, som är största aktieägare i Sinch, äga cirka 18,6% av de utestående aktierna.Efter börsstängning på torsdagen internmäklades Softbanks aktiepost om 42 miljoner aktier till kursen 15,132 kronor.

Den Softbank-kontrollerade techfonden SB Northstar investerade i Sinch under 2021 genom en riktad nyemission, och samtidigt passade grundare och storägare på att sälja aktier.

Samma grundare och storägare stod som köpare i gårdagens transaktion, som innebar en realiserad förlust om 85% för Softbank.

Det senaste året har aktien rasat 91,5% och i år är den ned cirka 88%.

Nyligen gjorde Softbank exit även i norska Kahoot. Det japanska bolaget redovisade en jätteförlust på över 23 miljarder dollar under senaste kvartalet och under torsdagen uppgav källor till Bloomberg News att Softbank börjat säga upp runt 30% av personalen vid dess jättelika teknikfond, Vision Fund.Sinch steg runt 18% i den inledande handeln under fredagsmorgonen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets