Doldisbolag överväger börsnotering – kan vara värt 2 miljarder

Bulk-sms har blivit guld värt för de svenska entreprenörerna bakom doldisbolaget CLX. Nu övervägs en börsnotering av bolaget som är värt uppemot 2 miljarder kronor.

CLX är en global leverantör av molnbaserad mobil telekommunikation för företag och mobiloperatörer. Bolaget utvecklar också infrastrukturlösningar till mobiloperatörer under varumärket Symsoft. Bolaget är baserat i Stockholm och grundades 2008. Det skriver Breakit.

Bolaget kommer i år att distribuera 5 miljarder företagsmeddelanden. CLX får betalt per sänt meddelande och de senaste åren har försäljningen ökat kraftigt. Det senaste räkenskapsåret ökade omsättningen med 45 procent till 605 miljoner kronor. Rörelseresultatet före avskrivningar var 75 miljoner kronor. Tillväxten väntas fortsätta och bolaget kan komma att nå en omsättning på 800 miljoner kronor innevarande räkenskapsår.

Tillväxtpotentialen är också orsaken till att det nu finns planer på en börsnotering.

”Vi diskuterar flera alternativ i styrelsen just nu men har inte fattar något beslut.. Allt handlar om hur snabbt vi ska växa. En annan möjlighet är ju att få in kapital via en finansiell aktör eller fortsätta att växa i den strukturen vi har idag” säger Johan Hedberg, vd och medgrundare av CLX till nyhetssajten Breakit.

Enligt uppgift till Breakit skulle en notering kunna ske redan under hösten och marknadsvärdet på hela bolaget väntas då hamna på närmare 2 miljarder kronor. Utöver grundarna finns även riskkapitalbolaget Neqst med som minoritetsägare.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.