Domen: Rätt att upptaxera bostadssäljare

Både förvaltningsrätten och kammarrätten anser att skatteverket gjorde rätt som upptaxerade en man som sålt sju bostäder på fem år, rapporterar Dagens Juridik.

Under en femårsperiod sålde mannen sex stycken bostadsrätter och ett hus. I samtliga fall begärde han även skatteavdrag för renoveringar av bostäderna.

Skatteverket ansåg att bostadsförsäljningarna borde ses som yrkesmässig näringsverksamhet och inte som vanliga bostadsförsäljningar, särskilt med tanke på att mannen varken bott eller varit folkbokförd på adresserna. Eftersom skatteverket ansåg att mannen lämnat felaktiga uppgifter om försäljningarna i deklarationen, påfördes han ett skattetillägg.

Ärendet överklagades till förvaltningsrätten i Stockholm som gav skatteverket rätt. Mannen överklagade därefter till kammarrätten. Nu har även kammarrätten avslagit hans överklagande, skriver Dagens juridik.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.