Dometic förvärvar Zamp Solar

Dometic förvärvar nordamerikanska Zamp Solar som verkar inom mobila solenergilösningar för friluftsmarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna är hemliga.
dometic
Foto: Dometic
Dometic finansierar affären med kontanter och räknar med att det bidrar till resultatet per aktie från start.

Zamp Solar är grundat 2010, har över 400 aktiva kunder och en omsättning på 14 miljoner dollar (2020), varav hälften kommer från service och eftermarknad.

Enligt Dometic är det en strategisk prioritering att växa på den snabbt växande marknaden för mobila strömförsörjningslösningar, därav köpet av Zamp Solar.

”Marknadsefterfrågan på hållbara och effektiva mobila strömförsörjningslösningar utanför elnätet ökar snabbt i takt med att fler och fler tillbringar tid utomhus med fordon eller båt som bas. Detta förvärv stärker Dometics närvaro, know-how och distributionsnätverk för mobila solenergilösningar i Nordamerika”, heter det.

Zamp Solar är Dometics femte förvärv i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.