Dorsey: Finns inget viktigare att arbeta med än bitcoin

Jack Dorsey, som är VD för både mikrobloggen Twitter och betalföretaget Square, är extremt optimistisk kring bitcoin.
Twitters Jack Dorsey
Twitters vd Jack Dorsey. Foto: Francois Mori/TT
Under en konferens på fredagen uppgav han att det antagligen inte finns något viktigare att arbeta på än bitcoin under hans livstid, rapporterar CNBC.

”Om jag inte var på Square eller Twitter skulle jag arbeta med bitcoin. Om (bitcoin) behövde mer hjälp än Square eller Twitter skulle jag lämna dem för bitcoin”, sade Dorsey.

Det som får Dorsey att hysa så stora förhoppningar kring bitcoin är möjligheterna att bättre stödja och inkludera underbetjänade samhällen, använda kryptovalutan som ett skydd mot valutadevalveringar och underlätta överföringar över gränser.

Dessa skäl har fått Dorsey att ihop med rapparen och entreprenören Jay-Z dra igång en multimiljonfond för att vidareutveckla bitcoin i Afrika och Indien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.