Druckenmiller ödmjuk efter börsens starka comeback

Börsåterhämtningen i USA de senaste tre veckorna har gjort hedgefondprofilen Stanley Druckenmiller ”ödmjuk”. Det uppgav han i CNBC-programmet Squawk Box.
Börsen, tjurrusning
Montage. Foto: Andy Wong/TT, Richard Drew/TT
Uttalandet kommer sedan Druckenmiller den 12 maj sagt att förhållandet risk/avkastning var det kanske ”värsta” han sett under sin karriär. Kommentaren föll i samband med att börserna redan var under en stark återhämtning. Druckenmiller tillade då att uppgången kunde fortsätta om centralbanken Federal Reserve trappade upp sina tillgångsköp.

Hans utsago verkar ha stämt rätt. Med stimulanser från Fed och en uppluckring av samhället har S&P 500 stigit ytterligare 11 procent sedan uttalandet. Druckenmiller erkänner att han underskattade Fed.

”Jag måste säga att jag underskattade hur många röda linjer, och hur långt, Fed var redo att gå”, sade han.

Druckenmiller, som ledde Soros fond i början av 1990-talet, har idag även kommenterat sina egna innehav. Han är alltjämt lång i Amazon och Microsoft men är överlag skeptisk till tillväxtaktier. Han sade att medan duon är bland de största innehaven är andelen av tillväxtaktier i portföljen den lägsta på sex till sju år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.