Efter drönarattackerna mot Saudiarabien

Trump beordrade på onsdagen en "betydande skärpning" av sanktionerna mot Iran.

Det finns många alternativ förutom krig för att hantera Iran efter attackerna mot Saudiarabien.

Det sade Donald Trump på onsdagen, efter att Saudiarabien presenterat ”obestridliga bevis” för att Iran var inblandat i attacken.

”Det finns många alternativ. Det finns det slutliga alternativet och det finns många alternativ som är mindre än det. Vi får se. Jag menar att det slutliga valet är att gå i krig”, sade han enligt Reuters.

Trump har intagit en lite mer försiktig ton än utrikesminister Mike Pompeo, som beskrivet agerandet som en ”krigsförklaring” mot Saudiarabien. Trump beordrade på onsdagen en ”betydande skärpning” av sanktionerna mot Iran, åtgärder som väntas bli offentliggjorda inom två dygn.

Iran har förnekat inblandning i attackerna, som Huthirebellerna i Jemen tagit på sig ansvaret för.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.