EKN justerar riskklass för Ryssland, Oman och Azerbajdzjan

EKN ändrar nu sin riskklass för totalt tre länder, Ryssland, Oman och Azerbajdzjan.
EKN justerar riskklass för Ryssland, Oman och Azerbajdzjan - ryssland
Vasilij-katedralen i Moskva i Ryssland. Foto: Lise Åserud / NTB/TT
Ryssland nedgraderas från tre till fyra medan Azerbajdzjan uppgraderas från landriskklass fem till fyra och Oman från sex till fem.

Uppgraderingarna hänger samman med en stark ekonomisk utveckling. Ryssland nedgraderas på grund av landets sämre förhållande till väst.

”Risken är överhängande för betydligt mer påtagliga sanktioner mot den ryska ekonomin. Även om den nuvarande situationen kring Ukraina trappas ned så kommer inte Ryssland att ändra vare sig utrikes- eller ekonomisk politik. På längre sikt medför den repressiva inrikespolitiken och protektionistiska ekonomiska politiken en svag BNP-tillväxt, försämrad affärsmiljö och fortsatt hot om utökade sanktioner i någon form”, säger Johan Dahl, landanalytiker på EKN, i en kommentar.

EKN har en landsriskklassning med en skala från noll till sju. Ju lägre siffra desto bättre kreditvärdighet har landet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder