El-Erian: Ingen amerikansk recession i år

Den tidigare Pimco-chefen Mohammed El-Erian, som är nu ekonomisk chefsrådgivare på Allianz, bedömer att USA inte går in i recession varken i år eller 2020. Det uppgav han i samband med CNBC-programmet Squawk Box.
El-Erian: Ingen amerikansk recession i år - glad-trader-rally-wall-street-700_binary_6947600.jpg

Enligt El-Erian tuffar den amerikanska ekonomin på bra och väntas växa med 2,5 till 3 procent i år.

Det enda som han ser kunna rubba den positiva utvecklingen är ett “stort policymisstag” från centralbanken, Federal Reserve.

Om just Fed sade El-Erian att han är oroad över hur centralbanken valt att skjuta bort möjligheten till fler räntehöjningar i år.

”Jag hade inte gett upp valmöjligheten så tidigt. Det finns mycket osäkerhet och det är inte klart hur denna avvikande tillväxt kommer att spela ut”, sade han.

En Wall Street Journal-studie visar att en fjärdedel av ekonomerna räknar med en amerikansk recession inom det närmaste året. Det är den högsta nivån sedan oktober 2011 och upp från bara 13 procent förra året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.