Electrolux får nya riktkurser – Handelsbanken tror på extrautdelning

Vitvarubolaget Electrolux riktkurs höjs idag av Danske Bank och Pareto och under gårdagen höjde Handelsbanken sin riktkurs och förväntar sig en extrautdelning.
Electrolux får nya riktkurser – Handelsbanken tror på extrautdelning - electrolux-900
Foto: Electrolux
Vitvarubolaget Electrolux får idag två nya riktkurser från Danske Bank och Pareto som höjer till 275 kronor (240) respektive 250 kronor (230).
Handelsbanken höjde sin riktkurs igår till 300 kronor (270) och förväntar sig en extrautdelning senare i år, framgår det av en analys.
Electrolux hade en nettokassa på 2 miljarder exklusive pensionsåtaganden vid slutet på året och Handelsbanken räknar med en utdelning om 15 kronor, men den skulle kunna bli ännu större.

Pareto sänker Electrolux till behåll efter den starka kursutveckling som aktien åtnjutit sedan årsskiftet. Bolaget anses vara rimligt prissatt vid dessa nivåer, framgår det av en analys från analyshuset.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets