Electrolux vinstvarnar – höga kostnader i USA

Vitvarutillverkaren Electrolux vinstvarnar för det fjärde kvartalet.

Verksamheten i Nordamerika har fått oväntat höga kostnader och det förväntas påverka resultatet negativt under kvartalet med ungefär 70 miljoner dollar (drygt 654 miljoner kronor), enligt ett pressmeddelande från företaget.

Electrolux investerar motsvarande drygt 2,3 miljarder kronor i automation, digitalisering och nya produktplattformar för kylskåp och frysar vid en ny anläggning i South Carolina. Övergången till den från en tidigare anläggning i Minnesota har påverkat produktionskapaciteten och möjligheten att leverera till kunder under kvartalet.

Övergången beräknas påverka kvartalsresultatet betydligt mer än de 25 miljoner dollar som tidigare meddelats.

Även justeringar i bokföringen från föregående kvartal samt lagerminskningar hos en större amerikansk kund påverkar resultatet negativt, enligt Electrolux.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här