Eli Lillys Mounjaro mer effektivt än Ozempic enligt studie

Läkemedelsbolaget Eli Lillys viktminskningsläkemedel Mounjaro uppges vara mer effektivt än Novo Nordisks Ozempic med att få personer att gå ner i vikt.
Eli Lillys Mounjaro mer effektivt än Ozempic enligt studie - våg ozempic mounjaro novo nordisk eli lilly
AP Photo/Patrick Sison

Det enligt Truveta Research som analyserat data från flera hälso- och sjukvårdssystem, rapporterar CNBC.

Datan visar att användare av Mounjaro mer sannolikt gick ner 5, 10 och 15 procent av sin kroppsvikt och såg större minskningar av kroppsvikten under tre månader, sex månader och ett år jämfört med de som tog Novo Nordisk Ozempic.

Även tidigare jämförande studier har visat att Mounjaro är effektivare än Ozempic för viktminskning och blodsockerkontroll hos vuxna med typ 2-diabetes.

Truveta Research undersökte specifikt hälso- och sjukvårdsdata för cirka 18 000 vuxna med övervikt eller fetma som började ta Mounjaro eller Ozempic mellan maj 2022 och september 2023. Nästan 52 procent av dessa patienter hade typ 2-diabetes.

Mounjaro och Ozempic är i USA godkända bara som läkemedel för behandling av typ 2-diabetes, men många personer använder dem också i syfte för viktminskning.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets