Elliott kräver förändringar i Scout24

Aktivisthedgefonden Elliott flaggar för 7 procent av aktierna i det tyska radannonsbolaget Scout24 och kräver samtidigt omfattande åtgärder i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande från Elliott.

Elliott skriver att det finns ”konkreta och kloka” åtgärder för Scout24-ledningen att vidta för att driva upp aktiekursen till mer än 65 euro per aktie, exempelvis ett mer omfattande återköpsprogram och en fullständig avknoppning av den fordonsrelaterade tjänsten Autoscout24.

Scout24, vars aktie stängde på strax över 50 euro i fredags, är sektorkollega till norska Adevinta som knoppades av från Schibsted tidigare under 2019.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.