Elsparkcyklarna försvinner från Köpenhamn

De försvinner från gatorna efter danskt P-förbud.
Voi elsparkcykel
Foto: Stina Stjernkvist / TT

Elsparkcyklar har blivit en raritet i Köpenhamn efter implementeringen av p-förbud på kommunägd mark i stadens centrala delar. Det rapporterar Svt nyheter.

”Det har gjort att vi har pausat vår verksamhet i Köpenhamn”, säger Eric Andrén, Danmarkschef för det svenska bolaget Voi, om förbudet som infördes vid årsskiftet.

Elsparkcyklarna för inte bara med sig problem i Köpenhamn, utan även i andra städer. Kritik riktas mot att sparkcyklarna parkeras på trottoarer och allmänna ytor samt att de lett till många trafikskadade.

Voi ägs delvis av det svenska investmentbolaget VNV, som förra veckan förväntade sig en uppvärdering i elsparkcykelbolaget efter att det tagit in 45 miljoner dollar i en finansieringsrunda.

Värderingen på Voi är i dagsläget drygt 7,6 miljarder kronor.

Voi finns idag i 70 olika städer runt om Europa och Storbritannien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets