Eltel går vidare med notering

Eltel går vidare med planerna att notera sina aktier på Stockholmsbörsen. Noteringskursen väntas fastställas inom intervallet 55-70 kronor per aktie, motsvarande ett värde på hela bolaget på cirka 3,7-4,3 miljarder kronor.

Förutsatt att erbjudandet utökats till fullo samt att övertilldelningsoption utnyttjats till fullo uppgår värdet av erbjudandet till cirka 2,8-3,1 miljarder kronor och kommer att tillföra bolaget en bruttolikvid om cirka 1,3 miljarder kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget levererar tekniska tjänster till företag som äger och driver infrastrukturnät. Man är främst verksamma i Norden, Baltikum och Polen, men har också verksamheter i Tyskland, Storbritannien och Afrika.

Syftet med noteringen har i tidigare pressmeddelande fastslagits vara att ”minska och möjliggöra en refinansiering av bolagets skuldsättning” samt försäljning av befintliga aktier.

Under de nio första månaderna 2014 var Eltels nettoomsättning 890 miljoner euro (802) medan dess operativa ebita-marginal, motsvarande rörelseresultat före förvärvsrelaterade avskrivningar och engångsposter, var 4,9 procent (4,6). Motsvarande utfall för helåret 2013 (med 2012 i parentes) var 1.154 miljoner (1.149) respektive 4,5 procent (4,2).

De institutionella investerarna Zeres Capital, Fjärde AP-fonden, Swedbank Robur Fonder och Lannebo Fonder har förbundit sig att teckna aktier motsvarande 10,5 procent, 7,5 procent, 6 procent respektive 5 procent av aktierna i bolaget efter erbjudandet.

Erbjudandet omfattar totalt högst 37,6 miljoner aktier (56 procent av antalet utestående aktier), varav högst 13,5 miljoner befintliga aktier från de två huvudägarna 3i (och fonder förvaltade av 3i) och BNP Paribas samt från nuvarande och tidigare anställda. Huvudägarna kan utöka det antal aktier som säljs med högst 7,5 miljoner befintliga aktier.

För att täcka eventuell övertilldelning har huvudägarna förbundit sig att sälja högst 6,8 miljoner ytterligare aktier, motsvarande maximalt 15 procent av antalet aktier i erbjudandet.

Förutsatt att huvudägarna utnyttjar sin rätt att utöka det antal aktier som säljs, samt fullt nyttjande av övertilldelningsoptionen, motsvarar erbjudandet 77 procent av antalet utestående aktier.

Första dag för handel beräknas bli 6 februari 2015.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.