Embracer-topp köpte aktier för 29 miljoner – trots handelsförbud

Personer i ledande ställning omfattas av handelsförbud 30 dagar innan en rapport släppts. Trots det köpte Embracers tillförordnade operativa chef och styrelseledamot Matthew Karch aktier för 29 miljoner under tiden som han omfattades av handelsförbud. Embracer kände inte till affären förrän den offentliggjordes hos FI, enligt bolagets kommunikationschef.
Embracer-topp köpte aktier för 29 miljoner – trots handelsförbud - Namnlös design (6)

Gamingbolaget Embracers tillförordnade operativa chef och styrelseledamot Matthew Karch har den 25 juli köpt aktier för cirka 29,2 miljoner kronor. Embracer har samtidigt inte släppt någon rapport för det andra kvartalet. Den släpps först den 17 augusti.

Personer i ledande ställning omfattas av handelsförbud 30 dagar innan en rapport släppts, något som Matthew Karch således inte förhållit sig till.

Enligt Finansinspektionen är det möjligt för bolag att bevilja undantag för att handla inför en rapport släppts. Någon sådant undantag har inte beviljats från Embracer.

”Vi kommenterar inte ledamöters handel men vi kan bekräfta att något undantag för att handla under stängd period inte lämnats av Embracer. Vidare kände Embracer inte till affären förrän den offentliggjordes hos FI”, uppger Embracers kommunikationschef Beatrice Flink Forsgren i en kommentar till Finwire.

Överträdelser av handelsförbudet kan enligt Finansinspektionen leda till sanktioner.

”Vår policy är anpassad till att följa tillämpliga lagar och regler, vilket bland annat innebär att personer i ledande ställning inte får handla 30 dagar innan en rapport släpps”, fortsätter hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco