Embracer förlänger kredit- och lånefaciliteter

Gamingbolaget Embracer har ingått avtal för sina två huvudsakliga kredit- och lånefaciliteter med ett nominellt värde på ungefär 17 miljarder kronor, där löptiden förlängts till februari respektive maj 2025.
Embracers VD Lars Wingefors.
Spelutvecklaren Embracers VD Lars Wingefors. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Avtalsändringarna inkluderar planerade kvartalsvisa minimiamorteringar med start i första kvartalet av räkenskapsåret 2024/25, som sammanlagt uppgår till 2,6 miljarder kronor fram till januari 2025. Den för närvarande förväntade räntan på koncernens totala skuld, baserat på en rörlig ränta, är 6,15%.

”Vi är glada över att ytterligare kunna stärka Embracers finansiella flexibilitet, vilket också påvisar det förtroende som våra huvudbanker och finansiella institutioner har för vår finansiella profil och strategi. Som en del av det pågående omstruktureringsprogrammet har vi ambitionen att minska skulden både på brutto- och nettoskuldnivå. Denna kredit- och låneförlängning är i linje med vår agenda och sätter oss i en starkare position i övergången från ett kraftigt investeringsläge till en mycket kassaflödesgenererande verksamhet”, säger Lars Wingefors, VD för Embracer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.